Fem tips om om italiensk mad

Vi er meget interesserede i at dele ud af vores viden om italiensk mad og bringer af den grund vores bedste tips til at lave italiensk mad. Vi går særligt meget op i at bringe tips om, hvordan du kan gøre maden sundere uden at gå på kompromis med smagen. 

1. Anvend friske råvarer:

Det første tip handler om, at du skal kokkerere ud fra sæsonens bedste råvarer. Såfremt det er muligt, så køb friske råvarer i overensstemmelse med årstiden. På den måde har du den bedste mulighed for at give retterne fantastisk smag uden at skal tilføje en masse fedt, salt eller sukker i et forsøg på at forbedre smagen. De friske sæsonbestemte ingredienser er også normalt mere næringsrige og derfor sundere for kroppen. Italienerne elsker at vandre rundt om lokale markeder for at vælge deres ingredienser – det er en del af at nyde maden og madlavningen.

2. Benyt en god olivenolie:

Olivenolie af høj kvalitet har en helt særlig plads i det italienske køkken, grundet den fantastiske smag. Byt din almindelige madolie ud med en god olivenolie. Olivenolie er meget bedre for dig end de fleste andre almindelige madlavningsolier og absolut bedre end madlavning med smør eller margarine, hvis du forsøger at være sund. Jomfruolivenolier indeholder de gode monoumættede fedtstoffer og omega 3 såvel som antioxidanter.

3. Balsamicoeddike som salatdressing:

Måden, hvorpå du skaber den bedste salatdressing, er ved at benytte en smagfuld balsamicoeddike af høj kvalitet. Med den rette mængde balsamicoeddike kombineret med en lækker olivenolie samt salt og peber har du en super lækker dressing. Ved at blande olivenolien med en smagfuld balsamicoeddike af høj kvalitet, så du kan reducere mængden af ​​olie, du blander i. Desuden har balsamicoeddiken et lavt kalorieindhold, hvorved du altså kan få skabt en sundere dressing blandet med en smule jomfruolie som erstatning for cremede salatdressinger eller en kalorietæt dressing baseret på f.eks. mayonnaise.

4. Lav den italienske mad fra bunden:

Den tilfredshed, du får fra din mad, er meget større, når du laver alle måltider helt fra bunden. På den måde ved du, at råvarerne er friske, og du er bevidst omkring, hvad der kommer i maden. Skal du for eksempel have pasta med kødboller, så anbefales det først og fremmest, at du laver pastaen helt fra bunden; det kræver få ingredienser (durummel, æg og salt) og er faktisk nemmere, end man lige skulle tro. Lav desuden din egen tomatsauce samt kødbollerne fra bunden; på den måde har du et hjemmelavet italiensk måltid af lækre råvarer.

5. Benyt de rette urter og krydderier: 

Urter og krydderier kan gøre hele forskellen, når du laver italienske retter, men det er vigtigt, at du benytter den rette mængde. Italienerne er kendt for at holde ingredienserne til et minimum ved at bruge dem til at komplimentere hinanden snarere end at overdrive. Salt er en meget vigtig ingrediens, der kan bruges til at krydre pastavand og trække væske ud af grøntsager, men vær opmærksom på mængden heraf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *