Traditionelle italienske retter

Det sværeste ved at spise i Italien er, at du ikke kan prøve alt. Hver dag har du et begrænset antal måltider og en begrænset mængde plads i din mave, mens der synes at være et uendeligt antal italienske retter, som du “absolut skal prøve”. Fra regionale specialiteter til de fineste sæsonmæssige delikatesser, ville du have brug for flere levetider til at prøve alle de bedste italienske retter, og det er før du endda begynder at overveje dessert og drikkevarer. For at gøre det nemmere for dig skriver vi her om nogle af de traditionelle italienske retter, der anses for at være de mest populære i det italienske køkken.

Den første traditionelle italienske ret, vi vil nævne her, er den populært cremede risret; risotto. Mens det sydlige Italien er særligt kendt for deres brød, er Norditalien, især Lombardiet og Piemonte, kendt for deres store rismarker. Her produceret hovedingrediensen til den populære italienske ret. Den mest berømte type risotto er sandsynligvis risotto alla milanese, som er kendt for indholdet af safran. Andre klassiske versioner af den populære ret omfatter risotto al nero di sepia (med blæksprutte og blæk) og risi e bisi (med pancetta og ærter).

Italien er i høj grad kendt for deres mange lækre pastaretter. Det kan være svært at vælge hvilken ret, du skal prøve, når du besøger en italiensk restaurant, men skulle vi vælge en, du som minimum skal prøve én gang, så må vores stemme gå til Pasta Carbonara. Retten er relativt enkelt, idet den blot indeholder spaghetti, æg, guanciale, ost og sort peber, men den tager alligevel en levetid at mestre, og der er ingen tvivl om, at en god version heraf vil kunne få en helt særlig betydning for din videre oplevelse af italiensk mad. Der findes mange efterligninger af retten – nemlig dem, der baserer den cremede sauce på fløde og bruger bacon eller pancetta i stedet for guanciale.

Det italienske køkken tilbyder altså mange fantastiske retter, men skal du til Italien, så vil vi anbefale dig at prøve en af de ovenstående mindst én gang.